Az Ászár-Neszmélyi borvidékhez tartozó Kesztölc, gyönyörű hegyvidékes környezete nyújt otthont pincészetünknek. Az Öreg-hegy dél-nyugati lejtői, mészkő alapú talaja, és a sziklás Fekete-hegyoldal kiváló és egyedi mikroklímát teremt szőlészetünknek.

1994 óta foglalkozik a családunk szőlészkedéssel.  4 ha cserszegi fűszeres borszőlővel, folyamatos gondos munkával szereztük tapasztalatainkat hosszú évek folyamán.

A 2002-ben alakult a pincészetünk Bencekúti Pincészet néven. Első szárnypróbálgatásaink a borászatban a 2002-es Cserszegi fűszeressel kezdődtek, melyért a Kesztölc-Esztergom régiós borversenyen Champion díjjal (nagy arany), a megyei borversenyen Arany éremmel jutalmaztak minket.

Sikereinken fellelkesülve a 2003-as évben már 6 fajta szőlő édes mustját töltöttük hordóinkba.

Mára már 35 ha-os szőlőskertet tudhatunk magunkénak, különböző szőlő fajtákkal, teljes egészében BIO művelésben. A nemrégiben telepített fiatal ültetvényben Kékfrankos, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon blanc, Hárslevelű és Királyleányka fajtákkal bővítettük a kínálatunkat. Legfőbb célunk, hogy a borainkon keresztül szeretnénk megfogalmazni e tájhoz fűződő szeretetünket, amely a szőlőink egyedi ízvilágát is nyújtja.

A természeti környezetéért felelősséget érző emberekként szőlőterületeinket a bio termesztés előírásainak megfelelően műveljük.